A Google és mi Blog nem csak rólunk, csak nektek

Állítsátok meg a SEO-nkat, ki akarunk szállni!

Amit most leírunk, az a 10 éves fennállásunk óta először történt meg velünk, és szerintünk az elkövetkező 10 évben sem fog sokszor. Egy rendhagyó esettanulmány következik egy ügyfelünk –szó szerint– megállíthatatlan SEO sikeréről…

Tegnap egy megrendelőnk ugyanis azzal kéréssel fordult hozzánk, hogy valahogy rontsuk le a helyezéseit. Kollégánk először persze azt hitte, hogy valamit félreértett, de nem. A kérés kifejezetten arra irányult, hogy az ügyfél fizetné tovább a szolgáltatás díját, viszont a helyezéseket (mindegyik kulcsszó első) vegyük vissza, mert annyi megrendelése van, hogy nem tudja teljesíteni őket.

A sztori persze akkor hiteles, ha az olvasó tudja, hogy kiről van szó, ezért partnerünket visszahívtuk és engedélyt kértünk tőle, hogy konkrétan leírhassunk mindent. Tesszük ezt azért, mert azon túl, hogy jót mulattunk, érzékeltetni szeretnénk, hogy milyen ereje van a Google-nek, valamint a szakszerű és hatékony keresőoptimalizálásnak.

A sikersztori kezdetei

A cég, akiről szó van, a Speedboy Sofőrszolgálat. A megbízást másfél éve vállaltuk el, és kb. fél év után az összes ránk bízott kulcsszó már az első ötben volt. Ezeket a pozíciókat tartva tovább dolgoztunk a projekten, míg az összes szó be nem jött az első helyre.

Mivel mi is sokszor használjuk a Speedboy Sofőrszolgálat szolgáltatásait, volt alkalmunk többször személyesen is beszélgetni útjaink során. A helyezések javulásával egyenes arányban nőtt a fuvarszám, és már jó ideje arra panaszkodtak, hogy nehéz megfelelő embert találni, hiszen ez a munka akárkire nem bízható; viszont már annyi a megrendelésük, hogy telefonjuk egyszerűen megállás nélkül csörög.

Aztán végleg elszabadult a pokol…

Elmondásuk szerint, a helyzet akkor lett végképp” katasztrofális” :) , amikor a kulcsszavaik elérték a top pozíciót.

Végül nem láttak más kiutat, mint felhívni minket, és végső megoldásként arra jutottunk, hogy amíg nem találnak megoldást, leszedjük a telefonszámot a weblapról. Így az elért helyezések is megmaradnak, és a Speedboy Sofőrszolgálat is a megszokott, igen magas színvonalon tudja nyújtani a szolgáltatásait. Amint megoldódik a helyzet, természetesen visszarakjuk majd az elérhetőségeket és reméljük, hogy partnerünk élve ezzel a nem mindennapi lehetőséggel egy igazi piacvezető céggé növi ki magát.

Ígérjük, hogy nyomon követjük a Speedboy Sofőrszolgálat sorsát és beszámolunk a fejleményekről!

Vissza az oldal tetejére