Keresőoptimalizálás blog seo, kulcsszókutatás, weblap optimalizálás, ...

Keresőoptimalizálás, SEO cikkek

SEO átirányítás gyorstalpaló

SEO átirányítás gyorstalpaló

2020.07.24.

Számtalan cikk született már a Google kereső működéséről, és a keresőoptimalizálás módszereiről. Ezen belül az egyik örökzöld téma az átirányítások helyes kivitelezése, a HTTP-válaszkódok hatása a Google találatokra.

Olvass tovább >>

Weboldal template-ek: így válassz megfelelőt!

Weboldal template-ek: így válassz megfelelőt!

2019.11.08.

A weboldalunk felépítésének, külsejének és működésének megtervezése izgalmas folyamat. Ki ne szeretne válogatni a sok tíz, sok száz lehetőség közül, hogy végül rátaláljon a tökéletes template-re, amellyel weboldala kitűnhet az internet sűrűjéből?
Elsőre ez kreatív kihívásnak tűnhet, azonban könnyen falakba ütközhetünk, hiszen számos szempontot kell figyelembe vennünk: designt, funkcionalitást, felhasználói élményt, SEO elemeket, egyebeket.
Az alábbi blogposztban pontokba szedjük, mi mindent kell szem előtt tartanunk a leghatékonyabban SEO-zható template kiválasztása érdekében.

Olvass tovább >>

Médiaelemek, multimédiás tartalmak a weboldalon

Médiaelemek, multimédiás tartalmak a weboldalon

2019.10.18.

Korábbi cikkeinkben már említettük, hogy fontos a weboldalon közzétett szövegek helyénvaló tagolása, képekkel és más médiaelemekkel történő gazdagítása, valamint az olvasók érdeklődésének fenntartása. Nem elég, ha megfelelő, egyedi szöveges tartalmak írásával a honlapra tereljük a látogatókat, ott is kell őket tartani valamivel. Márpedig egy hosszabb folyószöveget nem valószínű, hogy elolvasnak, hacsak nem színesítjük különböző érdekes és/vagy informatív médiaelemekkel is.

Olvass tovább >>

Itt az újabb algoritmusfrissítés

Itt az újabb algoritmusfrissítés

2019.09.30.

Nemrégiben írtunk egy, a keresőoptimalizálás szempontjából fontos eszközről, a Google Search Console-ról, és az azt érintő változásról (tudniillik a weboldalak már DNS-rekordon keresztül is hitelesíthetők). Nem vetünk véget a cikkezésnek, igyekszünk a legtöbb Google-féle bejelentésről írni, illetve a keresést és a megjelenést érintő újdonságokról is. A mostani téma, amit boncolgatunk, az a legutóbbi algoritmusfrissítés.

Olvass tovább >>

Így írj ügyfél- és SEO-barát tartalmat

Így írj ügyfél- és SEO-barát tartalmat

2019.08.27.

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egyedi tartalomgyártás nélkül nem lehetünk sikeresek sem a SEO-ban, sem pedig az online marketingben. A tartalom alapfeltétele a jó találati eredmények elérésének, valamint ügyfeleink és bevételeink megtartásának. Az egyedi és minőségi tartalom elkötelezhet, a rossz és átgondolatlan szöveg pedig elijeszthet.

Olvass tovább >>

Joomla keresőoptimalizálás – Hogyan fogjuk hozzá?

Joomla keresőoptimalizálás – Hogyan fogjuk hozzá?

2019.06.27.

Bár a SEO alapelvei minden weblapnál ugyanazok, az egyes rendszerek különböző felépítéséből és működéséből adódóan az elvégezhető (és elvégzendő) műveletek eltérőek lehetnek. Jónéhány beállítás lehet segítségünkre a Joomla keresőoptimalizálásában, és ezek többsége szerencsére egyszerű és egyértelmű. Azonban van pár specifikusabb dolog, amire ennél a tartalomkezelő rendszernél oda kell figyelni, ha hatékonyan szeretnénk csinálni a SEO-t. Egy biztos: mindenképp időt, energiát, és munkát kell belefektetni, hogy a maximumot hozzuk ki belőle. Az alábbiakban átvesszük az alapokat.

Olvass tovább >>

Mikor érdemes a havidíjas SEO mellett dönteni?

Mikor érdemes a havidíjas SEO mellett dönteni?

2019.04.23.

Változik a világ, változik a Google, és változunk mi is. Az elmúlt időszakban számos ügyfelünk jelezte, hogy számukra egy új konstrukció kidolgozása lenne aktuális, mivel hatalmas termékpalettával rendelkező webshopot üzemeltetnek, ahol a sikerdíjas megoldás kevésbé hatékony és gazdaságos. Ennek megfelelően a jövőben kétféle szolgáltatást nyújtunk a SEO-n belül: az általunk a magyar piacra bevezetett sikerdíjas mellett havidíjas optimalizálást is vállalunk. Blogbejegyzésünkből kiderül, mikor célszerű és kiknek éri meg a legújabb termékünk, azaz a fix díjas SEO mellett dönteni.

Olvass tovább >>

A hangalapú keresés hatása a keresőoptimalizálásra

A hangalapú keresés hatása a keresőoptimalizálásra

2019.03.14.

Sokan csak nevettek, amikor az Apple 2011-ben bemutatta a Sirit. Érdekes újítás volt, amivel el lehetett szórakozni ideig-óráig, de a pontatlansága miatt nem jósoltak nagy jövőt a technikának. Azóta azonban sokat változott a világ, a hangalapú keresés pedig megkerülhetetlenné vált. Napjainkban számos cég kínál ilyen megoldásokat (Cortana, Amazon Alexa, Google Asszisztens), amelyek rendkívül elterjedté váltak a felhasználók körében. A mesterséges intelligencia fejlődésével a mai rendszerek 95%-os pontosságra képesek, világszerte pedig több mint 420 millió okoshangszóró talált már gazdára. Mindennek komoly hatása van a Google-keresésekre, ennélfogva a SEO-ra is.

Olvass tovább >>

Domain név – tényleg olyan fontos?

Domain név – tényleg olyan fontos?

2019.03.01.

Mielőtt még keresőoptimalizálásról, Ads-hirdetésekről, látogatókról vagy konverzióról beszélnénk, fel kell tennünk egy sokkal alapvetőbb kérdést: milyen domain név alatt fusson a weboldalunk? Mivel a döntés jelentősen befolyásolja a site sikerét, később pedig csak komoly veszteségek árán lehet megváltoztatni, érdemes időt szánni a legjobb megoldás kifundálására. Aktuális blogbejegyzésünkben bemutatjuk a legfontosabb szempontokat a megfelelő cím kiválasztásához.

Olvass tovább >>

Hogyan lehet Google tudáspanelünk?

Hogyan lehet Google tudáspanelünk?

2019.02.05.

Mindenki tisztában van a keresőmotorok jelentőségével. Habár a SEO tevékenységek legfőbb célja az első oldalon belüli lehető legjobb helyezés elérése, ezen túl más lehetőségeink is vannak arra, hogy megjelenjünk a Google felületén. Miután a Google bevezette (2012) a knowledge graphon és knowledge panelen történő megjelenést (tudáspanelt), akár több különböző formában is megjelenhet vállalkozásunk, weblapunk a találati listán. Egyes keresések esetén a tudáspanel sokat növelhet a forgalmunkon, hiszen kiemelkedik a „megszokott” találatok közül. Igaz, ennek elérése keményebb dió, mint gondolnánk. Lássuk, hogyan lehet vállalkozásunknak saját Google tudáspanelje!

Olvass tovább >>

Miért félnek az emberek a keresőoptimalizálástól?

Miért félnek az emberek a keresőoptimalizálástól?

2019.01.25.

Minden kisvállalkozó megkapta már életében legalább egyszer a kérdést, hogy miért nem fekszik rá jobban a SEO-ra, és miért nem alakít ki átfogó online marketingstratégiát. Jogos a felvetés, hiszen manapság az emberek elsősorban a neten (mobilon vagy laptopon) keresnek termékeket és szolgáltatásokat.

Olvass tovább >>

Többnyelvű a weboldalam
- mire kell figyelnem, ha SEO-ztatni szeretném?

Többnyelvű a weboldalam <br>- mire kell figyelnem, ha SEO-ztatni szeretném?

2019.01.17.

Napjainkban egyre több webáruház/website próbál határokon túlívelő szolgáltatást kínálni. A sikerhez ebben az esetben is elengedhetetlen a hatékony keresőoptimalizálás, a különböző nyelvi lokációk azonban speciális megoldásokat kívánnak. Egy többnyelvű weboldalnál – sok más alapvető kritérium mellett – három dologra szükséges odafigyelni kódszinten: a karakterkódolásra, a nyelvi lokációra, és az adott tartalom különböző nyelvi változatainak beállításaira.

Olvass tovább >>

Elöl vagyok a keresőben, mégis kevés a vásárlóm

Elöl vagyok a keresőben, mégis kevés a vásárlóm

2018.12.14.

A Google organikus találati listáján megcsípni a top pozíciókat nem egyszerű. Sok-sok munka és szakértelem szükséges hozzá, hogy a ráfordított időről ne is beszéljünk. Amikor végre elérjük a kívánt helyezést, azt gondolnánk és remélnénk, hogy megrohamozza oldalunkat a vásárlásra kiéhezett vevősereg. Hidegzuhanyként hathat, ha ez mégsem történik meg. Hol lehet a hiba? Mi ment félre? Mit tehetünk? Blogbejegyzésünkben ezekre a kérdésekre keressük a választ.

Olvass tovább >>

Milyen webshopom legyen?

Milyen webshopom legyen?

2018.11.16.

Ha vállalkozóként eljutunk arra a pontra, hogy webáruházat készíttetünk, három lehetséges út áll előttünk: egyedi fejlesztésű webshopot indítunk, bérelhetőt, vagy nyílt forráskódút. Mindegyiknek megvan a maga előnye és hátránya, a kérdés már csak az, hogy mennyi időt, pénzt és energiát vagyunk hajlandóak a működtetésbe invesztálni.
 

Olvass tovább >>

Telefonos értékesítéssel foglalkozik a cégem. Van értelme SEO-ztatnom?

Telefonos értékesítéssel foglalkozik a cégem. Van értelme SEO-ztatnom?

2018.10.19.

Hogy a kérdést megválaszolhassuk, érdemes az ügyfelek fejével gondolkodni. Tegyük fel, hogy rákeresnek a telefonos értékesítéssel foglalkozó cégekre, ám a Google-ben javarészt álláshirdetésekkel találkoznak. Oldalak tucatjait kell átböngészniük, mire releváns találatra – azaz az Ön cégére - bukkannak. Kevésbé virágnyelven megfogalmazva ez azt jelenti, hogy egyáltalán nem találják meg vállalkozását.

Olvass tovább >>

Hogyan cseréljük le weboldalunkat a már elért SEO-eredmények elvesztése nélkül?

Hogyan cseréljük le weboldalunkat a már elért SEO-eredmények elvesztése nélkül?

2018.10.11.

A jó pozíciók megőrzésének érdekében fokozott óvatossággal kell eljárni egy honlap átalakításánál. Nem elég az ügyfelek igényeit figyelembe véve felhasználóbarát, modern designnal bíró platformot létrehozni, a Google algoritmusainak és a keresőrobotok által támasztott elvárásoknak is meg kell felelni. Összegyűjtöttük, hogy mikre érdemes odafigyelni weboldalcsere esetén.

Olvass tovább >>

Google mobile-first index

Google mobile-first index

2018.08.30.

2015 áprilisában jókora riadalmat keltett a Google a weblaptulajdonosok körében, amikor bejelentette a mobilbarát frissítést - a szakmában a "mobilegeddon" kifejezés is napvilágot látott ekkoriban. Számos rémhír is elterjedt, miszerint ha oldalunk nem rendelkezik mobilbarát verzióval, akkor hátrébb kerülhetünk a találati listán. Mindez abból fakadt, hogy sokan félreértelmezték, kiforgatták a Google eredeti közleményét.

Olvass tovább >>

8 ok, amiért érdemes hosszú távú SEO stratégiában gondolkodni

8 ok, amiért érdemes hosszú távú SEO stratégiában gondolkodni

2018.08.08.

Sokan elhatározzák, hogy felpörgetik weboldaluk forgalmát: a keresőoptimalizálás (SEO) segítségével növelhetik a látogatottságot, egyúttal az eladások számát. Ennek rövid távú megvalósítása nem, hosszú távú kivitelezése azonban nagyon is lehetséges. Hogy mi kell a „maratoni út” sikeres megtételéhez? Mutatjuk!

Olvass tovább >>

Kulcsszókutatás – a hatékony SEO előfeltétele

Kulcsszókutatás – a hatékony SEO előfeltétele

2018.07.25.

Az interneten számtalan útmutató található kulcsszókutatás kapcsán, azonban egy sem számol be ennek jelentőségéről. A weblaptulajdonosok többsége nem is fektet rá akkora hangsúlyt, mint amennyire szükségszerű lenne. A megfelelő kifejezések felkutatása hosszú távon komoly jelentőséggel bír.   

Olvass tovább >>

SEO – igen, nem, talán?

SEO – igen, nem, talán?

2018.07.20.

Amikor úgy döntünk, hogy szeretnénk lefejlesztetni egy tetszetős, modern weboldalt, vagy csak a régit pofoznánk ki, jogosan merül fel az igény: a találati lista elejére akarok kerülni!
Azonban a keresőoptimalizálási (Search Engine Optimization - SEO) szempontok figyelembevételének szükségességéről a mai napig megoszlanak a vélemények. Míg egyesek azt állítják, semmilyen hátrányunk nem származhat a szakemberek bevonása nélküli weboldalfejlesztésből, mások arra hívják fel a figyelmünket, ha a honlapunk optimalizálását hozzá nem értőkre bízzuk, kulcsszavaink pozícióinak visszaesése elkerülhetetlen lesz. Hol az igazság?

Olvass tovább >>

Prestashop SEO – jó nekünk a modulfrissítés?

Prestashop SEO – jó nekünk a modulfrissítés?

2018.07.12.

Ügyfelünk honlapja szép fejlődést mutatott az általunk optimalizált kulcsszavak tekintetében. Egyes szerződött kifejezések már a Google találati lista első oldalán szerepeltek; a nehezebb, általánosabb keresőszavak lassabb tempójú javulással reagáltak az általunk végzett módosításokra.
Egyik napról a másikra azonban az organikus találati lista legelső helyén lévő kulcsszavak visszaestek. Ezt nemcsak saját fejlesztésű rendszerünk, de ügyfelünk is jelezte.

Olvass tovább >>

Találgatás helyett mérhető eredmények

2014.04.01.

Évek óta azt látjuk, hogy a visszakövethető, mérhető eredményesség igénye alaposan újraírja a cégek marketingstratégiáját, és ezt a tendenciát erősítette meg a közelmúltban az Evolution – Az online evolúció napja c. konferencia is számunkra. Éljen a keresőmarketing!

Olvass tovább >>

Legjobb áprilisi tréfák a Google-től

2014.03.31.

Tudta, hogy a Google mindig válogatott, exkluzív badarságokkal ünnepli a bolondok napját? Fussuk át az eddigi évek abszurd ötleteit: keresés gondolatolvasással, okosital, jövőbelátás, kutatóközpont a Holdon, gimnasztikával irányítható Gmail...

Olvass tovább >>

Vissza az oldal tetejére