Tartalommarketing blog SEO, marketing szövegírás, webszöveg, ...

Szövegírás, tartalommarketing cikkek

Neuromarketing - Láss az ügyfeleid fejébe!

Neuromarketing - Láss az ügyfeleid fejébe!

2020.12.02.

Aki emlékszik a Mad Men című sorozatra, tudja, hogy a régi szép időkben egy reklámkampány sikere mennyire a véletlenre volt bízva, jó esetben is esetleges volt. Reklámszakemberek füstös irodákban próbáltak kiizzadni magukból valami ütős, figyelemfelkeltő ötletet, ami aztán vagy bejött, vagy nem.
Manapság – ahogy már füstös irodák sincsenek – a marketing- és reklámszakma is teljesen új alapokra helyeződött. Az agykutatás, a viselkedéstudomány kimagasló eredményeket ért el az emberi agy működésének modellezésében, így sok más terület mellett a marketing is rengeteget profitált ezekből a tanulmányokból, sőt: a terület egy teljesen új ága született meg, nevezetesen a neuromarketing.

Olvass tovább >>

Tartalommarketing, és ami mögötte van

Tartalommarketing, és ami mögötte van

2019.11.21.

Bármit olvasunk a témában, bármilyen fejtágítóra, konferenciára megyünk, két kulcskifejezést szajkóz mindenki, aki marketing témában ír vagy előad: content és storytelling. Az online marketing elsősorban a Google irányelveit kiszolgálva, az ész nélküli, mennyiségi tartalomgyártás mellett tette le a voksot, a legújabb trend pedig – ami, úgy érzem, csak nálunk számít újnak – ezen tartalmak történetté formálása. A téma véleményvezérei – nem minden alapot nélkülözve – állítják, hogy manapság olyan mennyiségű információ zúdul a fogyasztóra, hogy ha nem taglózza le az írás már rögtön az első sornál, teljesen esélytelen, hogy tovább olvasson, így az előállított tartalom maximum a Google-robotok etetésére lesz alkalmas. Mit lehet tenni ez ellen? Rettentő egyszerű, mondják ők: fogalmazzunk közérthetően, keressünk markáns hívószavakat, hökkentsük meg az olvasót, ragadjuk meg a figyelmét, és ne engedjük el! Még az is megengedett, hogy kisebb-nagyobb túlzásokba essünk. Nyílt a verseny, a cél az eladás, nem a doktori cím, és nem is valami irodalmi díj. De ennél szerintem egy kicsit árnyaltabb a helyzet… talán nem is kicsit.

Olvass tovább >>

Ilyen egy jó „Rólunk” oldal

Ilyen egy jó „Rólunk” oldal

2019.02.14.

Akár egy szolgáltatást kínáló oldal, akár egy webáruház keresőoptimalizálásáról van szó, a szöveges tartalom minősége minden esetben kulcsfontosságú. Nemcsak a termékleírások vagy a szolgáltatások részletezése lényeges, hanem az olyan apróságok is, mint a bemutatkozóoldal. Sok vállalkozás letudja a kötelező sablonnal: „Cégünk a pattintott kőkorszakban alakult. Kezdetben mamutagyarakat forgalmaztunk, ma már azonban antianyag kapszulákat is árulunk kedves vevőinknek”. A Rólunk oldal ennél sokkal több lehetőséget hordoz magában, érdemes kihasználni ezeket. Lássuk, hogy fest egy valóban ütős bemutatkozás!

Olvass tovább >>

Ezért fontos a minőségi kontent

Ezért fontos a minőségi kontent

2018.12.07.

A régi motorosok talán még emlékeznek, hogy (jó)néhány évvel ezelőtt még bőven elég volt kulcsszavakkal gazdagon teleszórt szöveget elhelyezni egy oldalon a jó helyezésekhez. Sokan a mai napig hisznek ebben a SEO-módszerben, és bizony időről időre bele lehet futni olyan weboldalakba, ahol alkalmazzák is – azt kell mondanunk, tévesen. A játék igencsak megváltozott mára. A kulcsszavak természetesen továbbra is fontosak, azonban egyáltalán nem mindegy, milyen formában jelennek meg a site-on.

Olvass tovább >>

Hogy találhatunk könnyen témát, ha nem jön az ihlet?

Hogy találhatunk könnyen témát, ha nem jön az ihlet?

2018.10.30.

Aki próbált már életében egy bevásárlócetlinél összetettebb dolgot írni, az alighanem találkozott azzal a jelenséggel, amit az angol Fear of the Blank Page-nek (félelem az üres papírtól) nevez. A fehér képernyőn villogó kurzor valóban ijesztő, ha már órák óta szenvedünk az ötlettelenségtől – és ne legyenek illúzióink, minden szövegíró életében egyszer csak beáll a satufék, amikor leblokkol az agy, és elfogy a kreativitás. Mit lehet ilyenkor tenni: stresszelni, kételkedni önmagunkban, feladni, üvölteni, sírni? Akár, de azért adunk 10+1 tippet, amikkel hatékonyabban lábalhatunk ki a gödörből.

Olvass tovább >>

Duplikáltam, ez tényleg olyan nagy baj?

Duplikáltam, ez tényleg olyan nagy baj?

2018.08.22.

Az egyszerű és gyors válasz erre a kérdésre az lenne, hogy természetesen igen, baj. A dolog azonban összetettebb annál, semhogy ennyivel letudhatnánk. A duplikált tartalmak egyes felmérések szerint az internet 29%-át  teszik ki, így nehéz lenne patás ördögként beállítani a többszörösen megjelenő szövegblokkokat. Ugyanakkor tény, hogy a Google az eredetiséget preferálja, így más website-ok tartalmának lemásolása, vagy a saját oldalunkon megjelenő szöveg megsokszorozása komoly károkat okozhat a találati listán elért helyezéseinknek. Blogbejegyzésünkben górcső alá vesszük a duplikált szöveges tartalmakat, és eloszlatjuk a leggyakoribb tévhiteket.

Olvass tovább >>

Vissza az oldal tetejére