A Google és mi Blog nem csak rólunk, csak nektek

Tedd láthatóvá az üzletedet a Google térképen!
- Google Cégem regisztrációs útmutató –

Ha arra kérnénk, hogy javasolj egy navigációs programot nekünk, mi jutna először eszedbe?
A felhasználói adatok alapján valószínűleg a Google Maps szolgáltatást ajánlanád, hiszen ez az egyik leggyakrabban használt útvonaltervező és térképeszköz. Nem lehet parlagon hagyni a Maps magas elérési potenciálját: ingyenes elhelyezéshez juthatsz általa, és könnyen előfordulhat, hogy a vevőszerzésben is a segítségedre lesz. Minden fizikai bolttal rendelkező vállalkozás számára erősen ajánlott a Google Térképen történő regisztráció.

Net-Position: keresőoptimalizálás és Adwords

Mutatjuk a regisztráció lépéseit

  1. Látogass el a Google cégek számára fenntartott oldalára! https://www.google.com/intl/hu_hu/business/
  2. Jelentkezz be a céges Google fiókodba!
  3. Add meg a vállalkozásod nevét!

    Add meg a vállalkozásod

  4. Töltsd ki a mezőket a vállalkozásod címével! Ügyelj arra, hogy pontosan add meg az adatokat! Egyelőre csak egy helyszínt válassz ki, és annak az adataival dolgozz! A későbbiekben többet is lehetőséged lesz megadni.

    Hol működik a vállalkozásod

    Előfordulhat, hogy a „Tovább” gombra kattintva nem a következő lépésre jutsz, hanem egy térképes visszaigazoló felületre. Erre azért van szükség, hogy biztosan az általad megadott címre legyen leszúrva a jelölőtű a térképen. A rendszer így küszöböli ki a hazánkban gyakran előforduló címismétlődéseket.

  5. Add meg az üzleti kategóriádat! Kezdd el gépelni az általad kigondolt kategóriát, és a rendszer feldobja a lehetőségeket. Ezek közül kell választanod.

    Foglalkozási köröd

  6. Töltsd ki az elérhetőségi adatokat! Itt is nagyon figyelj, hogy mindent helyesen írj! Ezek az adatok megjelennek a Google térképen, a cégedhez tartozó profilban.

    Elérhetőségek megadása

  7. Ezen a ponton eldöntheted, hogy szeretnél-e a Google-től javaslatokat és tippeket kapni az accountod fejlesztése érdekében. Természetesen az „Igen” opciót javasoljuk: mindig naprakész profilod lehet, és időben értesülhetsz az új funkciókról, lehetőségekről.

    Légy mindig tájékozott

  8. A „Befejezés” gombra kattintva véglegesítheted a regisztrációt.

    Befejezés és igazolás

  9. A véglegesítés után kapsz egy azonosítót, mellyel igazolnod kell, hogy valóban a megadott helyen van a vállalkozásod. /A négyes pontban ezt már megadtad/. A visszaigazoláshoz szükséges kódot a Google legtöbbször postai úton küldi a regisztrált címre. Ha már a kezedben van a levél, csak be kell lépned a Google Cégem fiókodba, és feltölteni a számsort. /Az üzenet kézbesítése akár több hét is lehet/.

Milyen előnyökkel jár még a Google térképes regisztráció?

Egyrészt könnyebben megtalálnak az érdeklődők, másrészt, ha a Google Ads rendszerén keresztül hirdetsz, helybővítményként hozzáadhatod kampányaidhoz a helyadataidat is.

Ennek következtében:

  • a keresési kampányaidnál jobb láthatóságot, tehát jobb átkattintási arányt, végső soron jobb minőségi mutatót és alacsonyabb kattintásonkénti költségeket érhetsz el, hiszen a hirdetésed egy újabb információval, egy újabb sorral egészül ki;

    Google Adwords hirdetés

  • ha a Google térképen a kampányodban szereplő kulcsszóra rákeresnek a felhasználók, a térkép találati listájára is felkerülhet a hirdetésed.

    Térképes találati lista

Helybővítmény beállítása a Google Ads felületén

A helybővítmény létrehozásához össze kell kapcsolnod a hirdetési és térképes szolgáltatásokat a Google Ads fiókodban.

  • A társítás automatikus, ha ugyanazzal a Google fiókkal regisztrálod a céged a térképen, mint amivel a hirdetéseket futtatod. Nincs más dolgod, mint a lejjebb leírt (A pont) módon kiválasztani a fiókodat a „Válasszon ki egy Google Cégem-fiókot” feliratnál.
  • A másik eset, hogy kérvényezned kell az összekapcsolást. Ehhez meg kell adnod a Google Ads felületén a térképhez tartozó regisztrációs e-mail címedet.

A) Lépj be a Google Ads fiókodba > Kattints a „Hirdetések és bővítmények” lehetőségre > felül a „Bővítmények” opcióra > A „+” gombra, majd a „Helybővítmény” lehetőségre!

Google Ads fiók

B) Az előugró ablakban válaszd a „Hozzáférés kérése másik Google Cégem-fiókhoz” funkciót, majd írd be a Google Cégem regisztrációs e-mail címedet!

C) A jóváhagyási kérelem elfogadásához a Google Cégem felületén történő bejelentkezés után a bal oldali panelen a „Kapcsolt fiókok” menüpontot kell kiválasztanod. Ezután felül középen a „Kérelmek” fülre átkattintva a Google Adsre vonatkozó kérelmet kell elfogadnod.

Google cégem hozzáadása

Összegezve: egy kis időráfordítással látványosabbá teheted az online jelenléted, növelheted weboldalad látogatottságát – mindezt ingyen. Semmiképp se hagyd ki a térképes regisztrációt!

Egy bónusz tipp: ha már időt szánsz a Google Cégem felületen történő regisztrációra, alaposan töltsd ki az adatlapot, és aknázd ki a benne rejlő lehetőségeket! Jó minőségű képeket tölts fel, adj hozzá nyitvatartási időt, és jelöld be az összes boltodat, ha több is van! Garantáltan meglesz az eredménye.

Vissza az oldal tetejére