Joomla SEO Keresőoptimalizálás szakértőktől

Joomla keresőoptimalizálás

Nem elégedett Joomla weboldala helyezéseivel? Kevés a látogató és a megrendelés? Nem áll egyedül ezzel a problémával! Bár a Joomla hosszú évek óta a világ egyik legnépszerűbb ingyenes weblapmotorja, a rá épülő weboldalak túlnyomó többsége nem szerepel a keresők élmezőnyében.

De mi lehet az oka, hiszen a Joomla alapvetően egy keresőbarát tartalomkezelő rendszer?

A Joomla sikerének titka, hogy különösebb szakértelem nélkül, szinte bárki felépíthet vele egy teljes értékű weblapot, vagy webáruházat. Az alapmotor gazdag funkcionalitásán túl a számtalan elérhető bővítmény és sablon jelentősen megkönnyíti az amatőr weblapkészítők dolgát. És épp ez vezet a későbbi problémákhoz: a SEO-t figyelmen kívül hagyó tervezés, a helytelen beállítások lehet, hogy látszólag megfelelő erdményt nyújtanak a látogatók számára, de többnyire szembemennek a Google-algoritmus elvárásaival. Az eredmény, pontosabban az eredmény hiánya ilyen esetben magáért beszél.

Mik a leggyakoribb Joomla SEO-problémák?

Hiába is keresőbarát kialakítású a megvásárolt sablon, ha a kategóriák, termékek, cikkek struktúrája nem megfelelő. A rosszul felépített URL-struktúra, a felületesen bevezett HTTPS-protokoll, a helytelenül megszüntetett vagy módosított oldalak és termékek bármelyike önmagában is alkalmatlan rá, hogy a Google keresőrobotoknak megfelelően mutassa be tartalmainkat. A hiba azonban nem jár egyedül, és ha a fentiek közül több is előfordul a weboldalon, elköszönhetünk a jó keresőpozícióktól.

Kellő felkészültséggel vagy némi szerencsével akár el is kerülhetőek a fenti hibák, és nagyjából ez a maximum, amire a Joomla keresőbarát kialakítása önmagában képes. Ha azonban más weblapokkal kell versenyeznie a termékeivel, kulcsszavaival, akkor ez még édeskevés a sikerhez. Az élmezőnybe csak úgy kerülhet be, ha a tartalmai, metaadatai és linkprofilja mindenben megfelelnek a Google elvárásainak! Innen kezdve mindegy, hogy Joomlát vagy más weblapmotort használ, ugyanúgy el kell végezni a keresőoptimalizálás kötelező teendőit.

Nem szabad szó nélkül hagyni azt a tényt sem, hogy a Joomla népszerűsége és nyílt forráskódja miatt a hackerek egyik kedvenc célpontja. Világszerte nap, mint nap Joomla weblapok ezreit törik fel, hogy felnőtt témájú külföldi weblapokra mutató linkeket helyezzenek el rajtuk, a böngészőn keresztül megfertőzzék a weblap látogatóinak eszközeit, vagy spam emailek tömegét küldjék ki róluk. Köztudott, hogy a Google a kártékony, vagy értéktelen tartalmak elleni küzdelem élharcosa, a feltört Joomla weboldalakat ezért villámgyorsan felismeri és eltünteti a találati listákról.

Meglehet, hogy a fentiekkel semmi újat nem mondtunk Önnek. Lehet, hogy évek óta Joomlát használ, végigolvasta az összes szakértői fórumot, naprakész a biztonsági frissítések terén, és az összes online elérhető SEO-tudásanyagot kívülről fújja. Ha azonban ennek ellenére sincs weboldala a találati listák élén, akkor itt az ideje, hogy végre profikra bízza a keresőoptimalizálást.

Miért bízza ránk Joomla weboldala keresőoptimalizálást?

18 éve a SEO a fő szakterületünk. Ezalatt több száz Joomla weboldalt optimalizáltunk és építettünk a legegyszerűbb, néhány aloldalas websiteoktól a VirtueMart, JoomShopping, HikaShop és egyéb webshopokon át az egyedi fejlesztésű foglalási rendszerekig. A legelső, kezdetleges Joomla verziótól a SupiDam CMS-en és WebshopExperts webáruházakon át egészen napjaink modern Joomlájáig mindent kezelésbe vettünk már. A rengeteg bővítmény és beállítási lehetőség azonban kifogyhatatlan a hibalehetőségekből, ezért szakértőinket a mai napig képesek meglepni a ránk bízott Joomlák egyedi problémái. De azért vagyunk, hogy elbánjunk velük!

Miben tudunk segíteni?

SEO-szakértőink és fejlesztőink megszüntetik a szerkezeti hibákat, szövegíróink felturbózzák a tartalmakat, és a szakszerű linképítésről is gondoskodunk.
De ez még nem minden: komplett, többcsatornás online marketingszolgáltatást is igényelhet, hiszen a keresőoptimalizálás mellett Google Ads és Facebook hirdetéseit is rábízhatja PPC-csapatunkra.

Értékesítőink örömmel fognak segíteni az Ön számára legkedvezőbb szolgáltatás és díjfizetési konstrukció megtalálásában. Nincs más teendője, csak vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon!

Vissza az oldal tetejére