WordPress SEO Keresőoptimalizálás szakértőktől

WordPress keresőoptimalizálás

WordPress weboldalt használ, de nem elégedett a helyezéseivel? Elmarad a forgalom az elvárásaitól? Nincs egyedül! A Wordpress a világ egyik legelterjedtebb ingyenes weblapmotorja, ennek ellenére az erre épülő weblapok többsége nem teljesít jól a keresőkben.

De hogy lehetséges ez, ha a WordPress alapvetően keresőbarát egy keresőbarát kialakítású weblapmotor?

A WP legnagyobb előnye, hogy egyszerűen, gyorsan építhetőek fel vele akár egészen összetett websiteok is, nem igényel komoly szakértelmet a használata. Rengeteg ingyenes és fizetős sablon és bővítmény érhető el hozzá, mellyel villámgyorsan tovább bővíthető a rendszer funkcionalitása és komplexitása. És pontosan ez a legnagyobb hátránya is: a SEO-szempontból átgondolatlan tervezés, a hibás konfigurálás a látogatói szemmel megfelelőnek tűnő működés ellenére többnyire katasztrofális eredményt nyújt a Google keresőrobotok számára.

Mik a leggyakoribb Wordpress SEO-hibák?

Bármennyire is keresőbarát maga az alapmotor, a helytelen kategorizálás, hibás cikk-, vagy termékstruktúra, a címkék nem megfelelő használata, a permalinkek kialakítása, a megszűnt/módosított tartalmak és termékek helytelenül kezelt változatai, a rosszul konfigurált HTTPS-protokoll külön-külön is képesek a Google számára kulcsfontosságú belső linkstruktúra összekuszálására, valamint a tartalmak káros duplikálására, együttesen azonban rendszerint végzetes csapást mérnek a keresőpozíciókra.

Ha pedig sikerül szerkezetileg optimális állapotba hozni a weblapot, akkor el is értük a Wordpress "keresőbarátságának" határait. Innen kezdve azonban ugyanúgy szükség van a SEO-szempontból megfelelő tartalmak, metaadatok kialakítására, valamint a megfelelő külső linkprofil kialakítására, mint bármely más weboldalnál, hiszen a Google pusztán a keresőbarát felépítéstől soha nem fogja a találati listák élére tenni a weboldalt!

Ha ez mind nem lenne elég, vegyük hozzá a Wordpress igazi Achilles-inát, a sebezhetőséget is. A WP ugyanis nem csak a weblapok népszerűségi listájának élmezőnyébe tartozik, hanem a feltört weblapokéba is. A nyílt forráskód, a gyakran ellenőrizetlen funkcionalitású sablonok és modulok könnyű prédává teszik a hackerek számára. Könnyen lehet, hogy észre sem veszi, de feltört Wordpress oldaláról számolatlanul ömlenek kifelé a spam emailek, külföldi felnőtt webshopokra mutató linkeket tartalmazó aloldalak ezrei jelentek meg az Ön domainje alatt, vagy vírus települ weboldaláról a látogatói számítógépére. Ez önmagában képes rá, hogy eltüntesse weblapját a Google találati listájáról, hiszen a Google rendkívül komolyan veszi a kártékony tartalmak elleni harcot.

Elege van abból, hogy órákon át kattogtat a Yoast SEO, vagy az All in One SEO Pack beállításai közt? Elolvasta már az összes online SEO tudásanyagot, és kívülről fújja, amiket a fórumokon és közösségi csoportokban írnak? Elalvás előtt azon pörög az agya, hogy jól állította-e be a gyorsítótár modult? Ha igen, de mégsem jönnek az eredmények, akkor valószínűleg ideje lenni profikra bíznia az optimalizálást.

Miért érdemes ránk bíznia a Wordpress keresőoptimalizálást?

Közel másfél évtizede a SEO a fő szolgáltatásunk. Ezidő alatt rengeteg Wordpress alapú weboldalt, WooCommerce, WP Shop, Easycart és egyéb WP-alapú webáruházat optimalizáltunk. Mi magunk is több tucatnyi Wordpress oldalt építettünk a legkülönfélébb egyedi fejlesztésekkel, gyakorlatilag a Wordpress teljes életútját végigbábáskodtuk a születésétől napjainkig. Egyedülálló tapasztalatunk ellenére a szakértőinket a mai napig képesek meglepni a ránk bízott WP-oldalakon talált hibák – ez is azt bizonyítja, hogy a látszólag egyszerű konfigurálhatóság szinte végtelen számú problémalehetőséget rejt magában.

Hogyan tudunk segíteni?

SEO-szakértőink felszámolják weboldala hibáit, szövegíró csapatunk rendbeteszi a tartalmakat és persze a linképítésre is megvannak a bevált megoldásaink.
Ha pedig a keresőoptimalizáláson kívül Google, vagy Facebook hirdetésekkel is szeretné felpörgetni forgalmát, PPC-csapatunk is rendelkezésére áll, így teljeskörű, többcsatornás online marketingszolgáltatást is választhat.

Értékesítőink örömmel fognak segíteni az Ön számára legkedvezőbb szolgáltatás és díjfizetési konstrukció megtalálásában. Nincs más teendője, csak vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi űrlapon!

Vissza az oldal tetejére