Kategória és termék szövegírás Webáruház keresőoptimalizálás

Termékleírások készítése

A webáruházak gerincét a termékekről készült fotók és a leírások adják. A webshopot üzemeltetők többsége mégsem szentel kellő figyelmet ezekre. Ez érthető, hiszen ők alaposan ismerik saját termékeiket. Arra viszont nem gondolnak, hogy a vásárlók sokszor egyáltalán nincsenek tisztában azzal, hogy mit keresnek. A termékleírások legfőbb célja éppen az, hogy segítsék vevőit a döntésben.

A termékleírás nemcsak bemutat, el is ad

Egy fotó már kevés. A száraz adatok felsorolása már valamivel jobb, de még mindig nem célravezető. Honnan tudná a vásárló, hogy mit jelent a 300 wattos teljesítmény? Nincs ott az eladó, akit megkérdezhetne. Persze több webáruház is kínál szaktanácsadást. De vajon hány érdeklődő veszi a fáradságot, hogy e-mailt írjon vagy telefonáljon? Sokkal egyszerűbb körülnézni egy másik webshopban.

Sokan beérik a hivatalos, gyártói termékszöveg feltüntetésével. Ez a megoldás nemcsak azért nem ajánlott, mert semmiféle pluszinformációt nem nyújt a potenciális vásárlóknak. A keresőmotorok lényegében semmisnek tekintik az ilyen oldalakat, amiért a rajtuk található tartalom nem egyedi. Webshopja így meg sem jelenik a találatok között, ha az érdeklődők az egyes termékek neveire keresnek.

Gondoljon bele, hogy vajon hány vásárlót veszített el, mennyi bevételtől esett el a hiányos vagy rosszul megírt termékleírások miatt!

Egy jó leírás pontosan úgy működik, mint egy jó eladó. Azon túl, hogy bemutatja az adott cikket, segítséget nyújt a megfelelő termék kiválasztásában, sőt mint ajánló szöveg is megállja a helyét. A termékleírás az eladás támogatásának egyik kulcsa és a keresőoptimalizálás alappillére is lehet, persze csak akkor, ha szakszerűen írták meg.

Mit kap, ha minket bíz meg termékleírásai elkészítésével?

Számos webáruházat tudhatunk ügyfeleink között, amelyek termékkínálata gyökeresen eltér egymástól. Segítettünk már babaholmikat és ipari felhasználásra tervezett gépeket forgalmazó webshopoknak is termékeik eladásában. Nincs olyan fogyasztói csoport, amellyel szövegíróink ne találnák meg a közös hangot.

Hiteles termékleírásokat készítünk, amelyek nemcsak a bizonytalan vásárlóknak segítenek, hanem kellő információval látják el a szakmailag felkészült érdeklődőket is. Nem sajnáljuk az időt arra, hogy alaposan megismerjük az egyes termékeket, hiszen csak így tudjuk ezeket vásárlói figyelmébe ajánlani.

Szövegeink messze túlmutatnak a nehezen olvasható, használati útmutatók stílusában írt leírásokon. Munkánkat áthatja a marketing- és SEO-szemlélet. A termékleírásokat olvasva az érdeklődő már csak egyetlen kattintásra van attól, hogy vásárló váljon belőle. A célunk az, hogy megszerezzük Önnek ezt a kattintást.

Készíttessen meggyőző termékleírásokat!

Itt a lehetőség, hogy megadja a végső lökést a webáruházában böngészőknek. Profi szövegíróink pontosan tudják, hogyan fordítsák az Ön hasznára az oldalára érkező látogatók érdeklődését.

SZÖVEGÍRÁS AJÁNLATKÉRÉS

Kérje ingyenes ajánlatunkat!

Vissza az oldal tetejére